Sjukgymnastik

Benny Jansson

Benny Jansson

Leg. sjukgymnast med internationell examen i Ortopedisk Manuel Terapi

Mina öppettider är

Måndag till onsdag 08:00-16:00

Maj till september 

Måndag till tisdag 08:00-16:00

För tidsbokning ring 054-15-63-68 

  • Region Värmland & Patientavgift

    Jag har avtal med Region Värmland och patientavgifter är f.n. 300 kronor.

  • Frikort 

    Frikort gäller och det är avgiftsfritt för barn upp till 20 års ålder. Inget krav på remiss. 

Benny Jansson, Sjukgymnast, Region Värmland, Ortopedisk Manuell Terapi, Rygg- och nackbesvär inkl. Whiplash, Idrotts- och motionsskador

Info om mig

Som ung drabbades jag av en knäskada och jag kände att hjälpen jag fick var undermålig. Så jag bestämde mig för att ta tag i problemet på egen han och började utbilda mig först till undersköterska där jag arbetade några månader på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Därefter vidareutbildade jag mig till sjukgymnast och tog examen 1985. Jag har haft förmånen att utbilda mig hos både Brian Mulligan (Internationellt erkänd sjukgymnast samt skaparen av “The Mulligan Concept”) och Laurie Hartman (docent i osteopatis teknik)  

1987 startade jag en privat klinik på KMTI i Karlstad. Sedan flyttade jag min klinik 2007 till Rackethallen på Hammarö där allt jag behöver finns. Lugn miljö, trevlig och rymliga lokaler och ett utmärkt gym.

1994 tog jag internationell examen i Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och har efter min examen gått ett 15-tals kurser, både nationellt och internationellt. Jag har vidareutbildat mig inom mobiliserings- och manipulationstekniker och tagit internationell examen som sträcker sig över 18 länder. Jag vill att mina patienter ska känna sig trygg i sin behandling.  

Jag har valt att specialisera mig på behandling utav nacke- och ryggbesvär samt idrotts- och motionsskador. Jag använder även elterapi i mina behandlingar. Detta är en effektiv metod för att få ner svullnader i samband med exempelvis akuta skador eller idrottsskador.

Jag har patientunderlag utöver alla delar av Värmland och har ett samarbete med flertal läkare i Karlstad som remitterar sina patienter till mig för bedömning och behandling. Jag hjälper även till att ta fram ett individuellt träningsprogram. Lokalen har ett eget gym som mina patienter är välkomna till att använda.